The RationalistSkip to content


We have registered
200.677.546 visits
There are 7364 articles   written by 1065 authors. They could occupy 29017 A4 pages

Search in sites:

Advanced search..

The latest sites..
Digests archive....

 How do you like that?
This rocks!
Well done
I don't mind
This sucks
  

Casted 2991 votes.
Chcesz wiedzieć więcej?
Zamów dobrą książkę.
Propozycje Racjonalisty:
Sklepik "Racjonalisty"
Mariusz Agnosiewicz - Zapomniane dzieje Polski
Mariusz Agnosiewicz - Kryminalne dzieje papiestwa tom I
« Information about the site  
Racjonalista.pl (DA)

Polen — et land af fulde kirker; et land hvor millioner af mennesker entusiastisk hilser „den polske pave" velkommen; et land hvor det er forbudt at få foretaget en abort og et land med begrænset mulighed for undersøgelse af fostre; et land hvor Kirken kræver at blive hørt i det lovgivende arbejde; de bekymringer Kirken eller religion ikke; et land hvor Kirken ville ønske at diktere videnskabsmænd hvad skal være deres undersøgelse eller hvad skal ikke; et land hvor Kirken ville forpurre forholdet til EU fordi en formulering om Europas såkaldte kristne arv ikke kom med i EU traktaten.

I dette land prøver vi at promovere et rationalistisk tænkning — RACJONALISTA.pl er for tiden Polens største forlagsvirksomhed for fritænkere og rationalister. Eksperter på forskellige områder vælger løbende at skrive artikler til vores webside der, siden den gik i luften i år 2000, har været benyttet af mere end 500 — både polsk og udenlandsk — forfattere. For tiden, har vi 4,300 artikler og ca. 30 tusinde webside besøgende om dagen.

I tråd med en oplysningstradition, arbejder vi for at fremme videnskabelig pålideligheden, skeptisk tænkning og undersøgelses metoder. Vi opstøver fordomer, kvaksalveri, løgne og fobier, de er nærværende i de fleste af vores liv, de bliver formeret i medierne såvel som i skoler og kirker af alle benævnelser.

RACJONALISTA.pl publicerer artikler og essays fra alle fagområder. Det er vor hensigt systematisk at opbygge og udbyde et arkiv af rationalistisk tækning. For tiden lægges der især vægt på religionshistorie, kirkehistorie, filosofi og etik samt almen videnskab.

I Polen er skolernes og børnehavernes undervisning i katolicisme finansieret af staten. Vi selvfølgelig modtager støtten fra ingen, men alligevel er unges interesse for vores arbejde stærkt stigende. Vi ser det som en nødvendighed at imødegå Kirkens ekspansion i Polen og uddele en slags modgift til den omsiggribende statsstøttede indoktrinering af dogmer, intolerance og overtro.

Derfor tog RACJONALISTA i Januar 2005 initiativ til dannelsen af Den Polske Forening for Rationalister (PSR) med hovedkvarter i Warszawa — en forening der har til hensigt organisere mennesker der ønsker at arbejde for et rationalistisk Polen.


 Po przeczytaniu tego tekstu, czytelnicy często wybierają też:
Racjonalista.pl (SE)
Racjonalista.pl (CZ)


« Information about the site   (Published: 22-08-2005 Last change: 24-01-2008)

 Send text to e-mail address..   
Print-out version..    PDF    MS Word

All rights reserved. Copyrights belongs to author and/or Racjonalista.pl portal. No part of the content may be copied, reproducted nor use in any form without copyright holder's consent. Any breach of these rights is subject to Polish and international law.
page 4327 
   Want more? Sign up for free!
[ Cooperation ] [ Advertise ] [ Map of the site ] [ F.A.Q. ] [ Store ] [ Sign up ] [ Contact ]
The Rationalist © Copyright 2000-2018 (English section of Polish Racjonalista.pl)
The Polish Association of Rationalists (PSR)